tisdag 31 juli 2012

DAGENS CITAT

-"Kassareserven är nästan noll. Vi är helt klart på ruinens brant" Greklands biträdande finansminister Kristos Staikouras.

JÄVLAS INTE MED GRISBANKEN

-"Vi tycker inte att de gör tillräckligt djupa analyser av vår verksamhet" Kjell Hedman, vd för Landshypotek, uppskattade inte att kreditvärderaren Moody's sänkte låneinstitutets kreditbetyg. Nu väljer jordbruksbanken att bryta samarbetet med Moody's. Framöver kommer Landshypotek enbart samarbeta med de två andra kreditvärderarna som höjde kreditbetyget för Landshypotek.

måndag 30 juli 2012

KÄNSLORALLY

"Kan ECB göra tillräckligt för att förhindra att känslorallyt vänds? ECB, Fed och Bank of England har samtliga penningpolitiska möten under denna vecka, och utöver det inkommer ISM och månadsvis jobbdata från USA. Och så pågår OS. Kan ECB dra upp ytterligare en kanin ur sin hatt för att senarelägga en katastrof i Europa? På torsdag och fredag får vi svar på några av dessa frågor dessförinnan kommer vi befinna oss i en svävande ovisshet" Société Générale i sitt morgonbrev.

INVESTMENTBOLAGSRABATTER

Investors och Kinneviks investmentbolagsrabatt har sjunkit några procentenheter de senaste veckorna. De handlas nu på 32,8% respektive 32%. Industrivärdens  investmentbolagsrabatt har däremot stigit till 18,6%. Klicka på bilden för bättre överblick.

källa: Swedbank

TYSKA BANKER MINSKAR SIN PIIGS-EXPONERING

De tyska bankernas nettolångivning till PIIGS-länderna (Portugal, Irland, Italien, Grekland och Spanien) har minskat med en femtedel sedan Januari. Exponeringen mot dessa länder är nu den lägsta sedan 2005.

fredag 27 juli 2012

torsdag 26 juli 2012

KYCKLING OCH FLÄSKKÖTT LYXVAROR

-"Pork and chicken will join beef on the menu of expensive meats." Larry Pope, vd på en världens största fläskköttsproducenter Smithfield Foods, pga USA-torkan som lett till en majs-katastrof

GREKLAND

Citicorp Inc. förutspår att sannolikheten att Grekland går ur eurosamarbetet inom 18 månader är så hög som 90 procent. Tidigare har man ansett att oddsen är 50-75 procent.

MOODY'S SÄNKER TYSKA BANKER

Moody´s sänker det långsiktiga kreditbetyget för 17 tyska banker till negativt.

onsdag 25 juli 2012

DAGENS CITAT

-"Kraftigt ur spår" uttalande från EU-representant i trojkan som just nu besöker Grekland.

MOODYS SÄNKER UTSIKTERNA FÖR EFSF

Moodys justerar ned utsikterna för krisfonden EFSF från stabil till negativ. Detta till följd av den nedjustering som skedde igår av Tyskland, Nederländerna och Luxemburg. Förändringen indikerar att Moodys överlägger att sänka fondens kreditbetyg om de negativa utsikterna håller i sig. EFSF har idag kreditbetyget Aaa.

fredag 6 juli 2012

SEMESTER

Jag återkommer, laddad och i god vigör, när rapportperioden startar på allvar.