fredag 30 november 2012

MSCI

Omviktning i MSCI i dag på callen. Holmen, MTG, SSAB ur MSCI Global Standard Index.
Länk: MSCI

DAGENS CITAT

-”Det här har blivit en Greklandskommun” Lars Näslund (M) som sitter i Örnsköldsviks kommunfullmäktige om kommunens ekonomi.

KAPITALUNDERSKOTT FÖR BRITTISKA BANKER

Brittiska banker kan behöva ta in 20-50 miljarder pund i nytt kapital, eller omstrukturera sin verksamhet, efter att Bank of England klargjort att den inte litar på hur bankerna värderar sina portföljer.

JAPAN

Den japanska regeringen har godkänt stimulansåtgärder värda 880 miljarder yen med medel från reservfonder från årets budget.

torsdag 29 november 2012

GROSSE SIZE I ATCO A


Kolla in SIZEN på 170,50 kr i Atco A!
42 miljoner aktier (motsvarar 7,1 miljarder kronor) vill någon sälja i callen på 170,50 kr. Det märkliga är att det är 1083 ordrar.

DAGENS CITAT

-"Vill ogärna uttala mig om börsen för närvarande med den politiska och ekonomisk berg- och dalbana vi ser just nu" Sven Hagströmer till Di

SPANIEN

Obligationsinnehavarna i spanska Bankia kommer att få ta förluster på 14-46 procent i samband med att den krisdrabbade banken för stöd inom räddningspaketet på 100 miljarder euro för den spanska banksektorn.

onsdag 28 november 2012

DAGENS CITAT

-"Consequences, Schmonsequences, as long as I'm rich"

tisdag 27 november 2012

FISCAL CLIFF

En Vita Huset-studie varnar för ett möjligt konsumtionsbortfall på 200 miljarder dollar om den amerikanska medelklassen belastas med högre skatter i samband med fiscal cliff. Det skulle minska amerikansk BNP med 1,4 procent 2013.

måndag 26 november 2012

STÖRST NETTOKÖP I SCA, TELIASONERA OCH SEB

Utländska investerare ökade sitt innehav av svenska aktier och fonder med 11 miljarder kronor under tredje kvartalet. Störst nettoköp var i SCA, Teliasonera och SEB medan Swedish Match nettosåldes i störst utsträckning.

DAGENS CITAT

-"I may be a craven little coward, but I'am a greedy, craven little coward."

TILL SLUT KANSKE BAXTER KÖPER GAMBRO

Amerikanska Baxter förhandlar om att köpa Gambro för omkring 4 miljarder dollar.

fredag 23 november 2012

DAGENS CITAT

-"Börsen är kraftigt översåld. Men bonnajord är fortfarande en mycket bra investering och guldet är min pensionsförsäkring" Erik Penser

PPM

Från den 10 December placeras cirka 33 miljarder kronor i fonderna inom premiepensionssystemet (PPM). Av dessa 33 miljarder kronor kommer cirka 7-8 miljarder kronor in i svenska aktier.

Kommer likviditeten vara som den varit den senaste tiden kommer Sverige outperforma Europa enormt dessa dagar. Historiskt har veckan innan haft starkt performance.

torsdag 22 november 2012

DAGENS CITAT

-"Det finns en hel del länder som slår sig på bröstet som Tarzan." Finlands EU-minister Alexander Stubb om förhandlingarna om EU:s långtidsbudget

KINA

Kinas inköpschefsindex (PMI) för industrisektorn steg till 50,4 i november från 49,5 månaden före, enligt HSBC:s flashindex.

HÖG BLANKNING I TELEKOMBOLAG

Blankning av telekombolag och framför allt europeiska telekombolag är på den högsta nivån på ett år. Blankning av franska Alcatel-Lucent och kinesiska ZTE (noterad i Berlin) ligger på rekordhöga nivåer, där mer än 15 procent av aktierna i de båda bolagen är utlånade, enligt siffror från Data Explorers.

onsdag 21 november 2012

JAPAN

Den japanska exporten minskade med 6,5 procent i Oktober jämfört med samma månad året före. Förväntat var en nedgång med 4,9 procent.

Japans utrikeshandel genererade ett underskott på 624,3 miljarder yen i Oktober. Underskottet hittills under 2012 är det största som någonsin uppmätts.

GREKLAND

Eurogruppen kunde inte enas om Greklands stödprogram. Orsaken var att "noga" beräkningar krävs för den grekiska skuldens uthållighet. Eurogruppen kommer att träffas igen på måndag.

Greklands skuld väntas nå 189 procent av BNP 2014, enligt EU-kommissionens höstprognos. IMF vill att skulden sänks till 120 procent 2020, medan euroländerna tycker att det räcker till 2022.

tisdag 20 november 2012

FÅ BÖRSNOTERINGAR I USA

Antalet bolag som väntar på att få börsnoteras ligger på den lägsta nivån på tre år i USA.

ÖKAD HANDEL I "DARK POOLS"

Handel i Dark Pools har ökat med 50 procent under de senaste tre åren och uppgår nu till nästan en tredjedel av den totala börsomsättningen.

MOODY'S SÄNKER FRANKRIKES KREDITBETYG TILL AA1

Kreditvärderingsinstitutet Moody's sänker Frankrikes kreditbetyg med ett steg till Aa1 från tidigare Aaa, med fortsatt negativa utsikter.

måndag 19 november 2012

DAGENS CITAT

-"Spaniens enda problem är de höga finansieringskostnaderna" Spaniens premiärminister Mariano Rajoy

USA-BOLAG DRAR NED INVESTERINGARSPLANERNA

Amerikanska bolag drar ned på sina investeringsplaner i den snabbaste takten sedan recessionen 2009. Hälften av landets fyrtio största handlade bolag har aviserat att de kommer att dra ned investeringarna under detta år eller nästa enligt Wall Street Journal.

KINA

Fastighetspriserna sjönk i 17 av Kinas 70 största städer i oktober jämfört föregående månad. Priserna steg i 35 av städerna och var oförändrade i 18 av städerna i undersökningen. I årstakt sjönk priserna i 55 av de största städerna i oktober, jämfört med 55 av 70 i september.

fredag 16 november 2012

DAGENS CITAT

-"France is not the sick man of Europe. France remains the world’s fifth largest economic power that has all its resources but which needs to recover its competitiveness" Frankrikes Finansminister Pierre Moscovici

torsdag 15 november 2012

DAGENS CITAT

-"Kanariefåglar ger inga nya signaler. Det har varit lite kallt för dem, men i stort sett är läget oförändrat." Ronnie Leten vd Atlas Copco om att de mellanstora kompressorer som Ronnie brukar använda som tecken på vart kompressormarknaden är på väg, visar inte på några stora förändringar jämfört med läget vid den senaste delårsrapporten.

MANCHESTER UNITED

Manchester United, som börsnoterades på New York Stock Exchange i augusti i år, rapporterade ett nettoresultat om 20,5 miljoner pund för det första kvartalet i det brutna räkenskapsåret. Resultatet påverkades positivt om 26,5 miljoner pund av ett skatteavdrag. Motsvarande period i fjol rapporterades en förlust om 5 miljoner pund.

onsdag 14 november 2012

DAGENS CITAT

-"Det finns inga tecken på någon bubbla" vice riksbankschefen Lars EO Svensson om bostadspriserna. Han hävdade att situationen i Sverige ser annorlunda ut än i länder som råkat i kris, och han är frågande till om hushållens skuldsättning verkligen är något problem i Sverige.

tisdag 13 november 2012

ITALIEN

Italienska åklagare har krävt att fem anställda på kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor's och två stycken på Fitch ska ställas inför rätta. De anklagas för marknadsmanipulation i samband med institutens nedgraderingar av landets kreditbetyg.

"SÄLJER MER PÅ VITA PRISLAPPAR"

-"Vi säljer mer produkter på vita prislappar." Kappahls vd Johan Åberg om bruttomarginalen.

måndag 12 november 2012

DAGENS CITAT

-"Låt säga att jag går ner på Plattan vid Sergels torg, köper en radioapparat med avklippta sladdar och blir gripen. Om jag säger att ”jag trodde att Plattan var en normal handelsplats för elkomponenter” finns det ju ingen domstol i denna värld som skulle säga att det kan uppfattas så." Gunnar Stetler vid riksenheten mot korruption om Telia Soneras affär i Uzbekistan.

Han tillägger att förklaringen möjligen skulle kunna hålla ”om man kommer från Östersund” och därmed är helt obekant med Stockholm.
Stetler anser att den enda möjliga ickebrottsliga förklaringen till Telias agerande är Östersund-jämförelsen. Alltså att man inte skulle ha begripit bättre när man gick in i ett av världens mest korrupta länder och betalade cirka 2 miljarder kronor för en 3G-licens till ett brevlådeföretag i Gibraltar med en 24-årig kvinna i modebranschen som enda företrädare.

torsdag 8 november 2012

"HIT MEN INTE LÄNGRE"

-"Hit men inte längre." Riksbankschefen Stefan Ingves sätter ner polisfoten och anser att hushållens skuldsättning inte får överstiga 200 procent av de disponibla inkomsterna.

DAGENS CITAT

-"Ingen människa vet vart det tar vägen. Vi går in i en tuff period, om du tar stål och skog är det ju riktigt kärvt. Exportindustrin går inte av sig själv." Sverker Martin-Löf Ordförande i Industrivärden

onsdag 7 november 2012

RIMLIGT?

Vinsterna har i Norden under tredje kvartalet fallit 9% Y/Y. Vinsterna förväntas falla 6% under 2012 och stiga med hela 11% 2013.

DAGENS CITAT

-"Utspädningseffekten på 72 procent är grym och hemsk." Claes Hemberg, sparekonom på Avanza, om PA Resources nyemission.

måndag 5 november 2012

TJÄNSTE-PMI

Kinas inköpschefsindex för tjänstesektorn steg till 55,5 i oktober, jämfört med 53,7 föregående månad enligt Nationella statistikbyrån.

Inköpschefsindex för tjänstesektorn i Sverige steg också. 50,3 i oktober från reviderade 47,2 föregående månad. Förväntat var en nedgång till 46,6.