måndag 18 februari 2008

NY HAUSSE FOND FRÅN ROBUR

Swedbank Robur drar igång en ny fond. Och en ny avgiftsmodell. Performa Global kommer att ha en avgift som är helt kopplad till avkastningen. Fonden kommer att vara en global aktiefond, med målsättning att ge en positiv månadsavkastning samtidigt som den alltid är fullinvesterad i aktier.

Skall fonden ge en positiv månadsavkastning, när fonden alltid är fullinvesterad i aktier!? Snacka om att vara haussad. Går aktier alltid upp på månadsbasis? Frågan är också om Performa Global kommer att tillämpar den så kallade high watermark-principen. (Watermark-principen innebär att andelsägare endast erlägger prestationsbaserat arvode då eventuell underavkastning i förhållande till avkastningströskeln från tidigare perioder har återhämtats).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lär inte leva så länge tror jag, bankerna är väl sugna på att få in lite avgifter iaf...
Lasse

Anonym sa...

Kommer att nollställa sitt HWM efter 5 år och börja på ny kula om den överlever tills dess. En annan intressant sak med fonden är att om man köper på första dagen för tex 500kr och den sen går ner med säg 30% kan du köpa för 100k då och inte behöva betala avgift alls innan den passerat ditt första köp.