måndag 31 mars 2008

VANSINNIGA IDEER AV BJÖRN DAVEGÅRDH

Börsveckans gästkrönikör är i mars Björn Davegårdh. Där vädrar han några ideer för en skakig aktiemarknad. Vissa bra. Vissa helt vansinniga.

Från Börsveckan:
"En strategi skulle kunna vara att ta ett femårigt lån med fast ränta och ingen amortering. Som säkerhet ställer man aktier i SHB, Trelleborg, Volvo och NCC. Har man en bra bankförbindelse borde det gå att samordna räntebetalningen med utdelningen varje år. Efter fem år har man förmodligen gjort en riktigt hygglig affär med relativt lågt risktagande."

Lågt risktagande, att ligga lång marknaden med lånade pengar. Vad händer om vi får en baisse börs eller att bolagen bara börjar minska sina utdelningar. Då skulle Davegårdh inte ens kunna betala sina ränteutgifter. Men det är kanske det minsta bekymmret man har då. Skulle bolagen sjunka ytterligare får nog Börsveckans läsare sälja bilen och kanske villan för att betala av skulderna. På samma sätt som investeringen skulle ge en enorm avkastning i en hausse marknad skulle den bli förödande i en baisse marknad.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jaa detta skulle ju inte varit alltför roligt att varit med om om man ser i backspegeln...

/Vegard