måndag 7 april 2008

JAG GER UPP

De svenska hushållen har blivit åter mer optimistiska om bostadmarknaden, fler tror på stigande priser och få tänker binda räntan trots förväntningar om att reporäntan kommer att höjas ytterligare, till 4,5 procent. Det visar SEB:s boprisindikator. Indikatorn, som visar skillnaden mellan andelen hushåll som tror på stigande priser och andelen som tror på fallande priser, steg till 18 i april. Av de tillfrågade tror 42 procent på stigande priser. Och mäklarna fortsätter att haussa.
-"Bostadsrätterna kommer att stiga med 10 till 20 procent. Om två år lär vi få se priser på 60 000-65 000 per kvadratmeter i Stockholms innerstad" sa Engelbert, vd på mäklarföretaget Hemonline förra veckan till Dagens Industri.

Man kan tycka att aktiemarkanden kan vara sjuk ibland, men vad är då Stockholms bostadsmarknad.

Det är inte många analytiker som tror på ytterligare räntehöjningar. Däremot verkar många bostadsägare tro det. Vilket i så fall skulle vara negativt för bostadspriserna. Att även bostadspriserna går ner i övriga Europa verkar inte heller påverka.

4 kommentarer:

Anonym sa...

are you bullish cause your're long ... ? :)

Anonym sa...

"acceptpris" syns allt oftare i annonserna..tror att snickare-gone-speckares glada dagar är över...

Anonym sa...

Av alla sjuka marknader så är fastighetsmarknaden den värsta. Folk väljer mellan 14 olika toalettpapper varje gång de handlar men för det lilla valet för boende så e man på en visning o sedan slår man till på en lya för 5 millar.

Gekko sa...

Gick förbi en mäklarfima till jobbet idag. Nu för tiden står det inte längre SÅLD på annonserna/objekten utan KÖPT.