onsdag 9 juli 2008

ANONYMITETSHANDELN

Nu börjar man se innebörden av anonymitetshandeln. I Volvo har Etrade och Glitnir över 20% av omsättningen. På 10 dagar har Etrade (ETS) en marknadsandel på hela 12,1% i Volvo.

Apropå Volvo så har JP Morgan nettoköpt 6,4 miljoner aktier på snittkursen 71,98 kr de senaste 5 dagar.

4 kommentarer:

Anonym sa...

en sak jag reflekterar över: borde inte ets och gli (traders) stå för en mindre omsättning i Volvo efter anonymitetshandeln? detta då de inte ser vilka som gör vad, det blir således svårare att följa vad som händer och vilka som gör vad? underlättar väl knappast för ets/gli trading?

eller tänker jag fel?

Gekko sa...

Du kan inte identifiera om avslutet var från en trader eller en riktig order. Allt är anonymt. Så om du är riktigt stor gynnas du. Jag tänker mest på att du kan lägga upp indianer/luftmackor (fejk ordrar). Ingen vet om det är fejkordrar eller riktiga.

Anonym sa...

japp, lite det jag menade. men det kanske är ett fåtal stora aktörer som står för ets/gli omsättning och då gynnas av detta. annars kan jag tänka mig att andra "små" traders undviker aktier som volvo just p.g.a. det du skriver, det går inte att identifiera om det var en order/trader, indianer o.s.v......

Gekko sa...

Du har helt rätt!

Värre kommer det att bli när olika börser/nätverk kommer igång. Titta bara i USA.