torsdag 17 juli 2008

VID BÖRSKRASCH ÄT SILL MOT ÅNGESTEN

E24 (Svd Näringsliv) har en artikel som är skriven för traders men kan omöjligtvis ha skrivits av en trader. Om det nu inte, mot förmodan, är en odyssé i ironi så är den bland det sjukaste jag läst på länge. Men som sagt; är den ironisk så har E24.se mer humor än jag trodde. Bland annat står:

Så här hanterar du stressen om börsen fortsätter rasa.
Härma. Titta på hur andra gör för att hantera sin stress. Är de lugna, pratar lugnt och går och hämtar kaffe i maklig takt, gör likadant.

Ät sill. Fetterna omega tre, liksom omega sex hjälper din kropp att hantera stress. Gör så här: Ät något av lax, sill, makrill, olivolja, rapsolja, avokado, nötter och solrosfrön, varje dag under hela lågkonjukturen.

Andas. När du är stressad blir andningen grund och du får syrebrist i hjärnan – och blir ännu mer stressad. Andas kontrollerat i tio andetag. Gör så här: 1. Håll ena handen på magen och den andra på bröstet. Ta ett djupt andetag, utan att överdriva, och känn hur både bröst och mage expanderar. 2. Släpp ut luften. Inte så att alla papper på bordet virvlar upp, utan lugnt och ljudlöst. All luft ska ut. 3. Vänta några sekunder innan det är dags att göra om processen.

Välj bort stressen. Lär dig känna igen symptomen på stress. Pulsen går upp, kinderna blossar och svetten tränger fram på överläppen. Då är det dags att göra något annat. Låt stressen och de negativa tankarna lämna din kropp. Lär dig hantera dina stresskänslor, välja att gå in i den känslan - eller låt bli.

Tänk positivt. Ägna inte tankar och energi åt sådant du inte kan kontrollera, ansträng dig för att tänka framåt. Tänk: ”Vad gör det här om hundra år?” Börsen går ner, du har hela tiden vetat att det kunde hända, nu händer det, men en sak kan du vara säker på. Den går upp en vacker dag också och det kommer du inte heller kunna påverka.

Få med både yin och yang. Datorn är yang, kaffet är yang, din hårda stol är yang. En vanlig arbetsdag är det alldeles för mycket yang i våra liv. Gör som de framgångsrika kinesiska affärsmännen och se till att få yin också. Varje dag. Yin är motion, kärlek, god mat, din mjuka säng, lugn och ro. Ska du må bra måste du få lika mycket yin som yang varje dag.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det blev mycket sill under åren 2000-2003.