torsdag 2 oktober 2008

"JAG ÄR INTE BITTER"


1 kommentar:

Anonym sa...

"Ingen av de många myter som uppstod runt den stora börskraschen 1929 har levt kvar så länge som den om spekulanternas självmord. I det allmänna medvetandet är denna händelse oupplösligt förenad med bilden av vågor med välklädda och grundligt bankrutterade aktiespelare som utför strömhopp från olika höga byggnader på Wall Street, och krasar ned på trottoaren med långa, fladdrande remsor från börstelegrafen i sina knutna nävar. Så var det dock aldrig.

Ytterligt få självmord förekom i verkligheten, om ens några. Mytens ursprung går att spåra till en ensam hantverkare, som vid lunchtid den "svarta torsdagen" klättrade upp på taket på ett av husen vid Wall Street för att utföra någon reparation. De stojande folkmassor som samlats nere på gatan antog genast att det var en hoppare och snart gick ryktena om en självmordsvåg bland spekulanter ut över USA...."

av Peter Englund

hela texten:
http://www.peterenglund.com/textarkiv/girighet.htm

Gillar din blogg, även om jag inte fattar så mycket bland alla facktermer och diagram etc. Ett riskorn här och där leder förhoppningsvis att man snappar upp ett och annat. Keep up!