onsdag 15 oktober 2008

ÄNTLIGEN

Den klassiska filmen "Wall Street" från 1987, där Michael Douglas spelade huvudrollen som den hänsynslöse och giriga affärsmannen Gordon Gekko, ska få en uppföljare.

" Wall Streets" producent Edward R Pressman har skrivit under ett avtal med Filmbolaget 20th Century Fox som innebär att han ska vara med och utveckla en uppföljare som ska heta "Money never sleeps". Manusförfattare är Allan Loeb. Enligt uppgift ska Michael Douglas återigen spela Gordon Gekko i filmen.

Filmen ska återigen fokusera på Gekko, som i slutet av den första filmen väntade ett fängelsestraff. Gekko släpps från fängelset och återvänder till ett Wall Street som förändrats i grunden sedan den tid då han var kung över finanskvarteren. Men exakt vad den nya filmen ska handla om är ännu inte offentliggjort.

Inte heller är det klart om Charlie Sheen återvänder till rollen som den ambitiösa aktiemäklaren Bud Fox, eller om Oliver Stone regisserar.

1988 vann Michael Douglas en Oscar för rollen som finanshajen Gordon Gekko.

Källa: Svenska Dagbladet & Dagens Nyheter

5 kommentarer:

Anonym sa...

Äntligen. det har jag längtat efter i 10 år. Bästa filen som gjorts.

Anonym sa...

Gekko, varifrån tradar du. Sitter du på mäklarhus eller bank?

Seriöst nyfiken.

Anonym sa...

Gordon Gekko hamnade i fängelse och det är troligen därifrån han tradar...

Anonym sa...

Varken Sheen eller Stone är aktuella för filmen: http://www.variety.com/VR1117993933.html

Anonym sa...

Stämmer att Oliver Stone har tackat nej, iallafall det jag hört. Samt att Sheen inte ska vara med. Förövrigt underbart att en uppföljare till historiens bästa film kommer ut, men spelar inte Douglas Gekko så kan dom lägga ner tycker jag...