tisdag 11 november 2008

WARREN BUFFETT & GOLDMAN SACHS

Extrem lugn marknad idag fastän OMXS30 är -3,1%. Beror delvis på att USA har helgdag. USA-börsen är dock öppen. Omsättningen på Stockholmsbörsen är bara 6,2 miljarder så här långt. Handelsbanken (SHB) kör ett köp-program ("fondkorgar") i marknaden, annars är det surt.

Goldman Sachs handlas i förhandeln i 69,60 dollar. Warren Buffett köpte preferensaktier i Goldman Sachs för 5 miljarder dollar den 23 September. Då stod kursen i 115 dollar.

Känns lite som om Warren inte har gjort sin hemläxa längre. Nya rykten är att även GE har nya stora problem. Där köpte Warren aktier för 3 miljarder dollar den 1 Oktober.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Warren vet att det kommer bättre tider så småningom till skillnad från alla analytiker och kortsiktiga pajasar som säljer nu för att nästkommande kvartal ser dåligt ut. Samma lirare som säljer nu och fokuserar på skuldsättning som köper med argumentet billigt P/E tal och superkonjunktur i slutet av en uppgång

Anonym sa...

Warren Bufetts allt större behov att synas i media och ringa Cnbc's Becky och berätta om varje köp känns som slutet på hans era, precis som Gardell.

Anonym sa...

känns som att deutsche kör en fet säljkorg idag...

Anonym sa...

Jämför inte Warren Buffet med Gardell för i helvete! Det är som jämföra Maradona med Mats Rubarth

Anonym sa...

Buffett har aldrig gjort sig känd för att pricka botten. Precis som man skrattade åt honom för att han missade tech innan sekelskiftet så skrattar en del nyblivna bears nu, men skrattet lär fastna i halsen även denna gång. Lita på att Buffett har läst på, men tro inte att han prickar botten. Däremot är det bättre att köpa nu än 1999 och den typen av timing gynnar Buffettanhängare på sikt.