tisdag 23 december 2008

FEEDER


Investerare i Fairfield Greenwich fond-i-fond förlorade 7,3 miljarder dollar i Madoffs pyramidspel. Nu kommer det fram att Fairfield, med grundaren Walter Noel, bara sedan 2003 tjänat mer än 500 miljoner dollar i förvaltningsavgifter på pengar investerade i Madoff's hedgefond. Fairfield har tagit 1% i förvaltningsavgift per år och 20% av vinsten (den positiva värdeutvecklingen som inte fanns). Snacka om "feeder fund"!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är sköna storier som denna som gör att det är roligt att kolla in din sida varje morgon. Kolla in Walter Noel och hans fru på den här välgörenhetsgalan. Allt går så bra och det finns inte ett moln himlen. Nytt halsband har hon fått också...lite skönt högvilt från Wall Street är säkert med på galan också...

Anonym sa...

Det här är bara toppen på ett isberg. Hur många gör inte som Brummer, startar flera fonder, alltid någon som går på vinst så du kan krama avgifter och preformancefee. Indexen tillbaka på 1997 års nivåer? Det finns många pyramidspel därute.

Anonym sa...

Svanbergs dollargrin ligger i lä...

Anonym sa...

Det blir claw-backs på pengarna... Till att börja med på alla som tagit ut pengar ur Madoffs fonder senaste sex åren och sannolikt även vinster hos feeder funds som tagit fees.