måndag 22 december 2008

ÖVERBETALDA BEARNAISEFÖRVALTARE

Enligt en studie av AMF Fonder av avgiftsutvecklingen på svenska fonder visar att den genomsnittliga avgiften på en aktiefond ökade till 1,42 procent vid halvårsskiftet 2008 från 1,39 procent året innan. 2005 var den 1,32 procent. På de 63 aktiefonder som startades det senaste året var genomsnittsavgiften 1,63 procent.

Överbetalda!?
1,42 procent till någon bearnaiseförvaltare som varje år missar sitt jämförelseindex? Men det är klart, hur skall man kunna slå sitt jämförelseindex när man sitter på Restaurang Prinsen hela dagarna och äter Prinsens handtrillade småköttbullar brässerade i gräddsås med rårörda lingon och pressgurka!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Avundsjuk eller?

Anonym sa...

Klaga inte på dom! Jäkla goda köttbullar och feta kåkar har de flesta av oss.
Sen är det kul att köra över lite hobbytraders OCH få era pensionspengar att äta köttbullarna för.

Anonym sa...

What's new?

Världen är full av medelmåttor som lever gott på andra medelmåttor.

/FpV

Anonym sa...

Det är rätt! På dem Gekko!

Anonym sa...

Vad menas med uttrycket bearnaiseförvaltare? Avser det en förvaltare som låter sig bjudas av mäklare på dyra repp-luncher varje dag? Är tanken att han skall ha en förkärlek för en god köttbit på tex Zink Grill eller Prinsen, och äta den med bearnaise till? Måste en sådan förvaltare underperforma mot sitt benchmark? Om en sådan kille har ett kanonår, tex om hans portfölj "bara" är -33% istället för -37%...är han då fortfarande en bearnaisare...?? / Chris

Anonym sa...

allt under noll är såsigt om man tar avgifter för det

Anonym sa...

cris: för att få den titeln skall man beställa in bearnaise till allt man äter och helst ha en aning om vad en aktie är. om man underperformar år efter år är detta ett stort plus,
dock är jag tveksam när det gäller frisyr. kanske någon annan kan upplysa oss om den biten

/von plank, stek

Anonym sa...

Till nr2: Bearnaisen
-Du kommer nog aldrig får se röken av dessa "hobbytraders" pensionspengar. Din chans att lukta på dessa pengar är när de bailar ut din Täbyvilla på exekutiv. Smaklig måltid!

Anonym sa...

Nej, de kommer jag nog inte se röken av. Se till att göra det pensionsgrundande på ets o övriga.

Ni kommer lida av det senare annars och jag lider redan. Jag är fet och behöver fler köttbullar.