onsdag 7 januari 2009

FREAK SHOW

Vostok Gas handlas idag med exklusive utdelning (distribution 84,54 kr). Aktien skall alltså stå i sisådär 50 öre, om det inte finns några dolda värden som något förlustavdrag. Ändå har aktien handlat i 69 kronor som högst.

Grattis Hagströmer & Qviberg Direct (HQD) och Enskilda (ENS) som sålde 32.000 aktier på 46,40 kr respektive 20.000 aktier på 47,80 kr. Swedbank (SWB) har köpt 30.000 aktier på 44,60 kr.

6 kommentarer:

Gekko sa...

Nu går callen på en krona!

Sjukt att inte avsluten i morse blir makulerade.

Anonym sa...

Så härligt att se att det fortfarande lönar sig att ha koll....var det någon av er day-traders som lyckades stuffa Swedbanks tappra mäklare? / Chris

Gekko sa...

Att inte Stockholmsbörsen makulerar avsluten tidigare idag är ett skämt!

Själv har man handlat på "fel priser" i samband med andra utdelningar och splitar och alltid blivit makulerad. Bara för att man inte var med och sålde i morse blir avsluten inte makulerade.

Det finns ingen rättvisa....

Gekko sa...

- I och med det har vi delat ut våra tillgångar. Sedan finns det ett litet substansvärde kvar i nuvarande Vostok Gas på ett antal tiotals öre men de pengarna är öronmärkta för likvidationsprocessen. Tanken är att vi ska likvidera och avnotera bolaget, säger Robert Eriksson, chef för investor relations på Vostok Gas, till Nyhetsbyrån SIX.

- Att säga att det saknar egentligt värde är korrekt, tillägger han.

Varför aktiemarknaden handlar aktiekursen till 6,50 kronor per aktie, motsvarande ett börsvärde på 280 miljoner kronor, är därför en gåta.

- Det är en jättebra fråga. Jag har ingen bra förklaring på det, säger Robert Eriksson

Gekko sa...

Ingen handel i Vostok Gas makuleras enligt Joakim Strid, chef för handelsövervakningen.

Anonym sa...

emh in action once again!