måndag 19 januari 2009

STORHETSVANSINNE?

–"Vi brukar säga att kunderna inom Privatbanken ska ha 10 miljoner med två plustecken framför. Det vill säga i praktiken är det ingen idé att knacka på utan att ha åtminstone 30–40 miljoner på kontot." Peter Melbi vd för Erik Penser Bankaktiebolag till Svd Näringsliv

En annan mycket intressant kategori för Penser är utlandssvenskar som flyttar hem.
–"Här kan det handla om familjer som inte har 30–40 miljoner utan snarare 300–400 miljoner kronor i placerbara tillgångar."

–"Är det någon av våra kunder som behöver hjälp med att gå ut med hunden i helgen så ska vi väl kunna ordna det också" säger Peter Melbi.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Intervjun är så dum att man blir bekymrad. Notera också när han talar ner deras europeiska konkurrenter, "förvaltning som ofta gett ett ganska klent resultat". Ring upp en EPF kund och fråga hur deras avkastning varit de senaste åren!

Anonym sa...

Hur länge gasar de innan handbromsen kommer dras åt?

MEKONGS BLOGG sa...

Pinsamt!

Anonym sa...

Skulle jag vara Erik Penser så är den VD:ns dagar räknade, med Ohly i skuggregering lär ingen flytta hem sitt kapital på 3-400 miljoner, vad som är anmärkningsvärt är att respekten för pengars värde och storlek borde förändrats med tanke på finanskrisen, där jag tror Ödmjukhet kommer gå längst. Var kommer han från? inte från någon familj med uppfostran, och stil i allafall.