tisdag 24 februari 2009

ALLT RÄTTAR TILL SIG

-"Bolaget handlas till 53 procent av försäljningen och det reflekterar inte den uthålliga lönsamheten i bolaget. Vi tycker att det borde vara 100 procent av försäljningen." Christer Gardell om Volvos värdering September 2006

Volvos omsättning 2008 var 304 miljarder kronor. Idag är Volvos börsvärde 75 miljarder kronor. Men Christer får nog rätt i sin hypotes ändå, då Volvo-koncernens totala lastbilsleveranser minskade med 51% i Januari till 10.232 fordon.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Gekko, är det inte lite häxjakt på den stackars Gardellen!

Anonym sa...

Som man sår får man skörda...
Eller, som man investerar får man avkastning...

Gekko sa...

Gardell har 500 skäl om året att ta lite skit.

Den årliga förvaltningsavgiften för Cevian är 1,5-2%. Det blir cirka 500 miljoner kronor per år i fasta intäkter för Cevian.

Kostnaderna för att driva bolaget med ca 20 anställda och två kontor kan knappast överstiga 30-40 miljoner kronor. Så nog kan han ta lite skit...

Anonym sa...

Mediahorar man i haussen så ska man väl ändå få lite skit när baissen kommer och det inte längre är så enkelt. Alla högprofilsförvaltare måste få veta att de lever, helst när de helt försvinner från mediavärlden när det går åt skogen. Killarna ska dock ha all cred, från Gardell till alla PE-partners som redan är klara utan att ha riskat en enda krona av eget kapital. Lyft på hatten för EQT,IK med flera som trots att deras fonder går åt fanders ploackar ut fasta avgifter på ett par hundra miljoner trots att de underleverar.

Anonym sa...

Så länge som det finns AP-fonder så kommer dessa killar kunna åka på välförtjänta semestrar till Hotel du Cap Eden Roc.

Anonym sa...

haha cred till gekko, på den jäveln