måndag 2 mars 2009

KVARTALSFÖRLUST

AIG redovisar en justerad förlust på 14,17 dollar per aktie under det fjärde kvartalet 2008. AIGs aktiekurs är 42 cent...

9 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju nästan bättre än Spray/Lycoos

Anonym sa...

Gekko,

Visst att förlusten uppgår till stora summor.

Men tänk på när det vänder. Förlusten är just nu 14 dollar per aktie i dåliga tider, kan vi komma upp i goda tider igen kanske vinsten per aktie i alla fall kan bli 7 dollar per aktie och år.

Det skall ställas i relation till att aktien kostar 40 cent.

Den amerikanska staten pumpar in upp till 150 miljarder dollar i bolaget och hela bolaget värderas över börsen till ca 1-1.5 miljarder dollar. Det är ett jäkligt bra utgångsläge för de aktieägare som köper för dagens summor.

Jag skissar på ett scenario där AIG i goda tider kan göra 10-15 miljarder dollar i nettovinst om året. Ponera att amerikanska staten tar 80 % av aktierna i bolaget så kommer ändå nuvarande aktieägare att göra en vinst om 70-80 cent per aktie efter utspäddning.

Aktiekursen kan då hamna på upp till 10 dollar i en normal marknad när den amerikanska staten skall återprivatisera AIG.

Anonym sa...

Bra tänkt där. Så kommer det att bli...gäller bara att vara långsiktig. / Frans

Anonym sa...

Hör hur dumt det resonemanget låter? Detta bygger på att amerikanska staten skall pumpa in kapital och dessutom eventuellt nöja sig med en del av kakan istället för hela. Varför överhuvudtaget pumpa in 150 miljarder när man kan ta över bolaget för fjuttiga 1,5 miljarder??? De kanske gör en Carnegie istället.....vad får befintliga aktieägare då?

Så det var egentligen inte särskilt bera tänkt......

Anonym sa...

Tack för en intressant blogg.

/Johan

Anonym sa...

Saken är ju den att den amerikanska staten inte gjort en Carnegie än.

Tvärtom: titta på Citgroup, AIG, Bearn Stearns, BAC. Alla företagen har varit i behov av kapitaltillskott men den amerikanska staten har systematisk gynnat de befintliga aktieägarna trots att bolagen borde stå i 0.

Anonym sa...

lehman bros...och det gick ju bra.

Anonym sa...

Dessutom så är det uppenbarligen ingen annan, än just du själv och en handfull andra som hoppas, som tror att bolaget kommer tjäna 7 usd / aktie. Därav aktiekursen. Bolaget kommer rimligen inte se ut som det gör idag då balansräkningen skall minskas och då kommer vinstförutsättningarna framgent också se annorlunda ut.

Anonym sa...

Enligt uppgift vill inte US Gov't gå över 80% då de då får alla försäkringsåtagandena på halsen så de lär stanna där de är.