torsdag 2 april 2009

OSKYLDIGA?

Här ett utdrag där åklagaren hävdar att Cevianmannen och en anställd vid Carnegie i Danmark diskuterar ett kommande bud på den mexikanska flygplatsförvaltaren Aeroportuario del Sureste (ASUR):

Carnegiemannen: Äh, jag vet att det blir ett anbud på ett bolag på fredag.
Cevianmannen:
På fredag?
Carnegiemannen:
Ja.
Cevianmannen:
Jag ringer dig på en fast anknytning klockan 5.30. låt oss säga exakt 5.30. Se till att du svarar i telefon då.

Carnegiemannen: Problemet [Cevianmannens förnamn] är att det finns ännu en spekulant på hela klabbet. Budet blir alltid 51.
Cevianmannen: 51?
Carnegiemannen: Ja.
Cevianmannen: OK.
Carnegiemannen: Men det finns en annan spekulant i år som äger Köpenhamns flygplats. De äger, du vet, indirekt och direkt omkring 15 procent av bolaget.
Cevianmannen: OK.
Carnegiemannen: Och det finns ett konkurrerande bud på äh 65.
Cevianmannen: 65?
Carnegiemannen: Ja.
Cevianmannen: Men det här 65 det går inte ut på marknaden, eller?

Två dagar senare, den 12 februari köpte Cevianmannen på sig Asur-aktier för 11 750 000 dollar på den amerikanska börsen via sin mäklare i Luxemburg. Nordeamannen köpte Asur-aktien den 16 februari för 9 349 000 mexikanska pesos. Den 14 och 15 februari köpte han aktier för 41 274 000 pesos genom sin mäklare i Schweiz. Pokerproffset köpte Asur-aktier på den mexikanska börsen den 15 februari 2007 för 5 030 000 kronor genom sin mäklare i Schweiz.

Oskyldiga?

Ekobrottsmyndighetens stämningsansökan: http://politisktinkorrekt.files.wordpress.com/2009/03/atalsbeslutet-insiderbrotten.doc

3 kommentarer:

Anonym sa...

Den så kallade pokermannen kan ju vara oskyldig.

Mig veterligen finns inga bandade samtal med honom.

Kanske var det som så att han fick tips från sina kompisar precis som de flesta inom finansbaranchen tipsar sina vänner om vad man skall köpa på basis av vad man tror.

Pokermannen kanske trodde att han fick tips på analyser som hans vänner gjort och hade ingen anning om att det i själva verket fanns insiderinfo bakom tipsen.

Anonym sa...

sasja till cevian?

Anonym sa...

För jävligt hur de hållit på - hoppas de åker i finkan ordentligt samt att Bandidos & Co. pressar dem på deras kvarvarande gömda miljoner.