onsdag 30 november 2011

TACK HERR STRID & NASDAQ OMX

Handelsövervakningen vid Nasdaq OMX anser att det var deras "varningssystem" som slog larm om Morgan Stanleys (MSI) handel i Atlas Copco A och B-aktien och SSAB A och B-aktien i morse. Vad konsekvenserna blivit om börsens "varningssystem" inte slagit larm går inte att överblicka säger Joakim Strid, chef för handelsövervakningen.

-"Vi har verktyg för att reducera konsekvenserna av sådana här incidenter som ska se till att ge ett skydd och de har också slagit till vid ett tillfälle i en av de berörda orderböckerna under morgonen och därmed reducerat konsekvenserna", säger Joakim Strid.

Handelsövervakningen är sjukt inkompetenta och korrumperade. Nu anser de till och med att de var deras "varningssystem" som upptäckte handeln och reducerade konsekvenserna. Men vad gjorde de? Ringde ett samtal till Morgan Stanley och frågade varför de gjorde så mycket affärer.

Handelsövervakningens makuleringar kan man också ifrågasätta. Har så många gånger sett avslut som blivit makulerade på tvivelaktiga grunder. Men man hugger väl inte av den arm som göder en. Nasdaq OMX är ju ett vinstmaximerande bolag. Därav anpassar man sina regler utifrån vem som är motpart. Och ingen vågar ifrågasätta dem eftersom de agerar som härskare på en marknad som nästan fungerar som ett monopol, där monopolisten är den som sätter reglerna.

4 kommentarer:

börjar bli äckligt sa...

Ja hur funkar makulering av avslut egentligen? Är det helt godtyckligt? En daytrader som har flera depåer och gör affär mellan dessa får inte bara avsluten makkade utan riskerar även åtal. Samma regler gäller tydligen inte för HFT firmor med exekvering hos morgan stanley!?

Anonym sa...

Ja hur många gånger har man inte sett godtycklig makulering. Grundregeln verkar vara att som privatperson måste du göra helt brutalt fel för att det ens ska vara möjligt medan stora firmor får rätt bara de gnäller lite

BD sa...

Undrar om MSI får den gängse boten a 800kr/avslut när man råkar göra med sig själv?

Jag gissar att han inte får det ...

Anonym sa...

MS får väl ändå anses vara stora och deras avslut blev väl INTE makulerade? Det var väl kanonbra (för de daytraders som kapitaliserade på det)?