söndag 29 januari 2012

"OBEROENDE VÄRDERING"

-"Landstingsförvaltningen lät göra två oberoende värderingar och då kom man fram till det här beloppet. Nu, mer än fyra år senare, ser nog alla att det inte var ett skäligt pris” Torbjörn Rosdahl (M), landstingsstyrelsens nuvarande ordförande.

Vid årsskiftet 2007/2008 såldes vårdcentralen Serafen av Stockholms läns landsting för 694.500 kronor.  Läkarna som köpte Serafen sålde nyligen vårdcentralen vidare till den privata aktören Capio. Försäljningspriset är fortfarande okänt, men uppgifter om ett pris på 20 miljoner kronor har nämnts.

Tankarna går tillbaka till CISL Gruppens "oberoende värderare" Jack Alexander.

Händelseförloppet i CISL Gruppen innan konkursen våren 2008.

Pressmedelandet 2007-07-08: CISL Gruppen har nu genomfört en oberoende värdering av La Jolla Gaming. Värdeutvecklingen på innehavet sägs uppgå till närmare åtta gånger, 240 miljoner kronor, på investeringen som är upptagen till 30 miljoner kronor i CISL:s balansräkning.

Vem var då denna "oberoende värderare"?
Enligt CISL-chefen Kenth Söderström beskrev han den "oberoende värderaren" som -"En kille som heter Jack Alexander som har varit i branschen i 45 år ungefär och är ett välrenommérat namn i finans-USA. Han är också en kille som kan vara oss behjälpliga i en process med notering av det amerikanska intressebolaget som vi befinner oss i."

Observera att han sa "kille". Ett dokument som Affärsvärlden tog del av senare lär Jack Alexander ha studerat på University of Texas School of Business 1949-1951. "Killen" var alltså över 80 ÅR. Vad kan en 80-åring om internet och casinoverksamhet? Hela namnet på bolaget var också United Investment Bankers & Horse Transport...

1 kommentar:

Karl sa...

Kenth Söderströms karriär verkar inte ha hindrats det minsta av att sammanknippas med CISL-gruppen eller för den delen Daydream Software som var en annan katastrof (med samma krets av skojare vid rodret) några år tidigare. Man kan tycka att med dylika referenser bör det vara svårt att hitta ett nytt jobb eller att man åtminstone hamnar snett neråt, men icke. Detta är Sverige. Här lönar det sig lura småsparare på löpande band.