onsdag 8 februari 2012

MARKNADSKÄNSLA

Från Carnegie: "Millicom – rapporterar i linje med förväntningarna men svag guidance och lägre utdelning + återköp tynger. Aktien bör falla 3-4%."
Senaste avslutet i Millicom 686 kr +2,5%.

När det är Knark-Rally går allt Upp!

4 kommentarer:

Farbror Barbro sa...

Se Hexagon intraday - helt galet

Buyside sa...

MSCI All Country World Index upp 20% från botten. Nu är vi i en bullmarket igen, 2009 repris! Varför sälja när det ändå kommer gå upp igen?

Anonym sa...

Återköp tynger?

Farbror Barbro sa...

Det ska kanske upp, om man tittar på trenden så pekar det så. Men ska det upp på ett uthålligt sätt måste minst en av följande ske:
1) Klart högre vinstförväntningar. Alla får ha sin egen åsikt, men jag kan notera att vi just har passerat Q4 och alla har pillat i sina prognoser och riktkurser.
2)Ett paradigmskifte vad gäller värderingen med klart högre värdering än de vi sett tidigare. Tex Sandvik, en i mängden, är på en EV/EBIT där det brukar toppa. Jaha säger någon, vi har aldrig haft en ränta på 2%. Sant. Men om vi tar ett snitt av alla långräntor i världen, inklusive EM, kanske lite mer relevant, så hamnar vi väl på en 3-4%, dvs det som de flesta har i sina modeller.
Nu kan ju tokflöden skapa 2)i det korta, det har sannerligen hänt förr, men då vet vi hur det brukar sluta.
Personligen ligger jag och köper en fet strut. Jag har svårt att tänka mig att det tighta intervall vi har nu kommer bestå. I vilken riktning vi ska vet jag inte, men ATM optioner är just nu bästa traden i min värld. Sen säljer jag time spreads för att minska förlusten om marknaden faktiskt har rätt, dvs att vi ska hålla oss i det här intervallet i en månad.