söndag 19 februari 2012

MERRILL LYNCH FUND MANAGER SURVEY

Noterbart från veckan. Merrill Lynchs Fund Manager Survey visar vad man sett i marknaden den senaste månaden. Cykliska sektorer och Banker har varit årets vinnare hittills, men förändringarna i fondförvaltarnas positionering och syn är drastisk.

Sektorn Telecoms har nu den största undervikten någonsin (-25%). Autos har den största övervikten för sektorn någonsin (+20%). Banker förbättrades med 38 procentenheter till en undervikt på 12%. Det är den tredje största positiva förändringen för en sektor någonsin. Samtidigt hade Healthcare den tredje största negativa förändringen för en sektor någonsin, -30 procentenheter.

Fondförvaltarna har viktat upp aktier till 26% övervikt, jämfört med 12% förra månaden. Europaområdet såg också en förbättring och regionen är inte längre det minst attraktiva regionen, utan regionen är ersatt av Japan. Endast 5% av fondförvaltarna ser nu Europa som den region de vill vara undervikt mot det kommande året. Nedan följer fondförvaltarnas allokering mot de Europeiska sektorerna. Klicka på bilden för bättre överblick.

Inga kommentarer: