onsdag 8 februari 2012

SEB ENSKILDAS TRADING I INVESTOR-SPREADEN

Kl 16:08 kom följande pressmedelande från Investor : Vid årsstämman 2011 meddelade Investors styrelse att en utredning om införande av en konverteringsklausul i Investors bolagsordning som skulle tillåta konvertering av A-aktier till B-aktier hade initierats.....Under rådande omständigheter är därmed slutsatsen av utredningen att riskerna för nackdelar för aktieägarna inte kompenseras av de potentiella fördelarna med införandet av en konverteringsklausul. Styrelsen rekommenderar därför att inte införa en konverteringsklausul.

Det anmärkningsvärda är att Enskilda köper Investor A-aktien och säljer Investor B-aktien direkt på nyheten. Ett mycket snabbt samtal till kund måste ha skett för Enskilda har ju enligt uppgift från Annika ingen egen handel  (trading). Som hon själv sa "Vi har ingen egenhandel, det är det jag försöker visa med en dåres envishet". Hon menade då att SEB inte hade sysslat med egen handel (trading) på tio år.

Inte nog med att VD´n inte har koll på avdelningarna inom SEB Enskilda. Hon har även inte koll på att de antingen har boxarhandskar på sig eller glömt läsglasögonen hemma. Enskilda (ENS) köpte och sålde 250.000 aktier i Investor-spreaden åt "fel håll".

3 kommentarer:

Anonym sa...

och dom strutsade, så det är bra läge att lägga på den åt rätt håll (kort a - lång b) och vänta på att dom ska stoppa ur sig :)

Anonym sa...

Stängde dom inte spreaden på nyheten då? Sen kan det faktiskt vara vilken firma/trader som helst med DMA via SEB.

Gekko sa...

Det är sant att det kan vara en DMA-kund. Dock tror jag att ingen av dessa skulle göra 250.000 Investor-spreadar åt "fel håll".