onsdag 4 april 2012

ÄR DET NÅGON SOM TROR ATT ÖVERVAKNINGEN HINNER MED?

Bara under en månad på Stockholmsbörsen sker det mer än 1500 gånger att en aktie prissätts 1000 gånger inom en sekund. Ett exempel var i höstas då Ericssonaktien prissattes 563 gånger under 0,13 sekunder.

Är det någon som tror att Herr Strid på Stockholmsbörsens Övervakningsavdelning hinner med i svängarna? Än värre är det nog hos grabbarna som sitter och slickar på saltstenen på Finansinspektionen.

Nedan är från Cafes Blogg Monkey Business. Två bilder från Nanex som visar hur lite av handeln man verkligen uppfattar.

Det här är vad DU ser när du tittar på ditt diagram med one minute bars.


Och det här är vad Algoritmhandeln pysslade med under 9,5 sekunder ur samma period

3 kommentarer:

Anonym sa...

Spelar det egentligen nån roll om en algo spoofar och trixar när det endast kan uppfattas av andra algos?

Är det inte värre att 37% av volymerna i aktier noterade på OMX görs i darkpools i London? MIFID syftade väl till att göra marknaden mer rättvis OCH transparent? Rösta igenom en tobin-skatt också så är börsen död för all framtid...

Anonym sa...

Ja eller varför inte stämpelskatt som Borg nu pratar om, då kan vi se fram emot att ytterligare 50% av omsättningen försvinner. Det är kul att handla aktier år 2012!

Anonym sa...

Spelar väl ingen roll, herr Strid&Co testar ju aldrig ett fall mot en stor aktör. De tar bara små privatpersoner med mindre kraft att försvara sig. Detta allt för att EBM ska få finnas till, härligt när svenska myndigheter leker cowboy...
Kom igen när ni testat någon form av marknadsmanipulation från algos..