måndag 11 februari 2008

OM 3,5 MILJADER ÄR DET FÖR SENT

En stor, blinkande räknare med siffror som i rusande fart räknar upp till 3,5 miljader och samtidigt basunerar ut "Om 3,5 miljader är det försent". Det är vad man möts av när man kommer in på Davegårdh & Kjälls hemsida (http://www.dkfonder.se/). Min första reaktion är förvåning. Hemsidan ska marknadsföra en hedgefond. Hedgefonder bör och brukar behålla en viss uns av seriositet, om inte annat så av ren självbevarelsedrift.

Jag läser med höjda ögonbryn vidare då de slår sig för bröstet och beskriver sitt "unika" förvaltarconcept:

"... En viktig del i jakten på undervärderade aktier är därför att följa det dagliga nyhetsflödet och identifiera vilka nyheter som har betydelse för enskilda företag."...

Och dravlet fortsätter. Den ena gamla självklarheten efter den andra läggs fram som om det vore nya, egna ideer. Som om de hade uppfunnit hjulet! Att jämföra bolagens nyckeltal med konkurrenternas verkar de på fulla allvar tro att ingen annan gör:

"... Denna fördjupning sker med hjälp av årsredovisningar, delårsrapporter, pressreleaser, analyser från banker och fondkommissionärer. Vi jämför bolagets nyckeltal med konkurrenternas och försöker bedöma kvaliteten på ledande personer inom bolaget."

Om nu verkligen Davegårdh & Kjäll ser förmågan att följa det dagliga nyhetsflödet och kompetensen att fördjupa sig i årsredovisningar och delårsrapporter som något innovativt, unikt och högt avancerad så kan deras affärsverksamhet endast rikta sig till en kundkrets som anser detsamma. Frågan är om individerna i denna kundkretsnisch, också har 3,5 MILJADER att slänga upp i en hedgefond.

De skall dock ha cred för att de har insett att man kan låna ut sina aktier för att öka avkastningen och att de lyckades roa mig när inget hände på marknaden.

2 kommentarer:

Anonym sa...

som "experter" hos nordnet gjorde de 100% under 2005-2007 men hur svårt var det att lyckas då? Lite hybrisvarning nu.. tippar på en ny bergsgård- pettersson performance under 2008 för dessa herrrar.

Anonym sa...

http://www.stockpicker.se/net1/default.aspx?pageTypeId=100&PageId=388