måndag 11 februari 2008

VILKEN VINNARE


(Inte ofta man får se Leif GW Persson med backslick!)

Några sköna citat från gurun Leif GW Persson om marknaden.

"Jag går en hel del på känsla. Att råvaror skulle gå bra kunde ju ett barn räkna ut för några år sedan. Om alla kineser ska köpa ett kylskåp ska det antingen rosta sönder eller målas med zink. Klart zinkpriset går upp då", men han konstaterade samtidigt att många råvaror började bli "uppblåsta".

Detta sa han till di i slutet av juli 2007 då zinkpriset stod i ca 3600 USD/ton. Idag handlas zinken i 2500 USD/ton!

Tydligen gillar också Leif G W att gå omkring med flera tusen kronor i fickan."Jag ville leva ett annat liv än mina föräldrar. Har du pengar kan du be folk dra åt helvete och man kan tacka nej till uppdrag och det gör jag"

En annan djävulsk bra trade förklarar han så här:

"Jag har inte handlat så mycket det senaste året, men jag köpte en obligation på tyska fastigheter, som släpat efter övriga Europa, som blev djävulskt lönsam. Den drog 20 procent på en månad och då sålde jag"

Sin egna bransch verkar han ha sin egna bestämda uppfattning om:

"En del deckarförfattare, som Läckberg, håller samma litterära kvalitet som en novell i Min Häst. Klart det finns duktiga författare som sitter på kammaren och får magsår när de skriver bra och inte kan försörja sig på det."

2 kommentarer:

mäklaren sa...

som sagt... du skriver ju rätt underhållande saker. om du skippar hela gekko-grejen slipper man ju faktiskt skämmas varje gång man går in här när jobbet är dött.

BD sa...

> mäklaren


byt jobb