torsdag 27 november 2008

VAR TOG KASSAN VÄGEN?


Jag undrar var Volvo's kassa tog vägen? När aktien stod i 150 kr för ett år sedan var samtalsämnet att Volvo skulle dela ut sin kassa. Analytiker talade om en möjlig utdelning på 50 miljarder kronor. Senast i våras ville Christer Gardell att Volvo skulle dela ut 19 miljader till aktieägarna.

Nu står aktien i 35 kr, börsvärdet på Volvo är 75 miljarder kronor. Någon utdelning av kassan har inte hänt. Var har pengarna tagit vägen?

Ett stort och oroväckande problem i Volvo är Volvo Financial Service. Från Volvo's hemsida: "Volvo Lastbilslån är en skräddarsydd finansiering skapat för Volvoägare som skall investera i en lastbil. Volvo Lastbilslån är ett säkert och flexibelt finansieringssätt där normalt sätt endast bilen används som säkerhet."

6 kommentarer:

Anonym sa...

http://di.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2008\11\26\313341&sectionid=Ettan

Gekko sa...

Goldman Sachs har idag satt Sell på Volvo. Nedsidan ska vara 28%.

Anonym sa...

Ja men nu får du väl ändå läsa på lite... man har ju köpt bolag för sin tidigare kassa (t.ex. Nissan Diesel, Kinsbolag mm) samt en stor utdlening av kassan var det 2006?

Anonym sa...

Volvo har blivit effektivare. Nu har de inte för stor kassa längre

Anonym sa...

vilken fin blogg! titta förbi våran, en av sveriges populäraste bloggar :D http://www.pixation.se/blog

Anonym sa...

Volvo Finance har sjukt stor utlåning till köpare, intressant att se vilka nedskrivningar som kommer ske där under 2009..
Halta Lotta